Pinsa med potatis, rosmarin och krispig salsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

(27)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Prova att toppa din pinsa med krispig salsiccia, tunt skivad potatis och smakrik örtolja. Potatis är kanske inte den vanligaste pinsatoppingen men faktum är att det är väldigt vanligt i Italien. Inspirationen fick vi i Zetas provkök när vi besökte en enkel pizzeria i en liten gränd i Rom. Skiva potatisen mycket tunt så blir resultatet som bäst!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1 medelstor
potatis
salt
nymalen svartpeppar
1 frp
1/2 dl
färsk rosmarin, hackad
Ört och vitlöksolja
1 msk
färsk rosmarin
1
vitlöksklyfta

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

(27)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

A-B

Ska det vara en rå potatis eller kokt?

Anna Mellberg

Hej! Det ska vara väldigt tunt skivad rå potatis. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Marcus

Helt fantastisk pinsa med mycket smak och härliga konsistenser! Rekommenderas varmt!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco