Pinsa med potatis, rosmarin och krispig salsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Prova att toppa din pinsa med krispig salsiccia, tunt skivad potatis och smakrik örtolja. Potatis är kanske inte den vanligaste pinsatoppingen men faktum är att det är väldigt vanligt i Italien. Inspirationen fick vi i Zetas provkök när vi besökte en enkel pizzeria i en liten gränd i Rom. Skiva potatisen mycket tunt så blir resultatet som bäst!

Se alla recept på Pinsa

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 medelstor
potatis
salt
nymalen svartpeppar
1/2 dl
färsk rosmarin, hackad
Ört och vitlöksolja
1 msk
färsk rosmarin
1
vitlöksklyfta

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Lämna ett svar till Jessica Berg Avbryt svar

Göran Magnusson

Detta är en jättegod pinsa, som jag gjort flera gånger.
Men senast, när jag handlade ingredienserna till Pinsan, var Zetas ’Crème av kronärtskocka’ slut på vårt ICA. Jag valde då Zetas ’Crème av svamp med tryffel’ istället. Jag tycker att pinsan blev mycket godare. Jag kan verkligen rekommendera bytet. Testa!

Jessica Berg

Hej!
Min man köpte pinsa igår kväll men la aldrig in dem i kylen. Jag har lagt in dem nu. Går de att tillaga och äta ändå?

Anna Mellberg

Hej Jessica! Det ska absolut inte vara några problem! Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta

Ludde

Kanongott! Kan rekommendera pinjenötter på också. Det lyfter rätten lite extra!

Anna Mellberg

Hej Ludde! Det låter som ett jättebra tips, tack för att du delar med dig. Hälsningar från Anna på Zeta

A-B

Ska det vara en rå potatis eller kokt?

Anna Mellberg

Hej! Det ska vara väldigt tunt skivad rå potatis. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Marcus

Helt fantastisk pinsa med mycket smak och härliga konsistenser! Rekommenderas varmt!