Spaghetti alla Gricia

RÖSTA PÅ RECEPTET (64)

(64)

RÖSTA PÅ RECEPTET (64)

(64)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Pasta alla gricia är en av de mest kända pastarätterna från Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva spaghettin. Lättlagat, smakrikt och gott!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 msk
hela svartpepparkorn
1 frp
Pancetta, 160 g
2 dl
pastavatten

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (64)

(64)
Tack!

Daniel

Ska det verkligen vara pecorino? Det blandade sig inte så väl utan blev mest som en klump.

Emma Olsson

Hejsan Daniel,
I en Gricia skall det vara Pecorino. Viktigt är att alltid röra om när man har i osten och pastavattnet för att få till den krämiga såsen. Om såsen blir klumpig fortsätt röra om och addera varmt pastavatten.
Hälsningar, vännerna på Zeta