Spaghetti alla Gricia

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

Upptäck en av Roms mest älskade klassiker, Pasta alla Gricia. Med bara några få ingredienser skapas en smakupplevelse utöver det vanliga. Den krämiga blandningen av pecorino, guanciale och nymald svartpeppar förvandlar enkel spaghetti till en rätt full av intensiva och genuina smaker. Svår att motstå – perfekt för alla pastaälskare som vill njuta av äkta italiensk vardagslyx!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1 msk
hela svartpepparkorn
1 frp
2 dl
pastavatten

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Jonas

I namnet och beskrivningen står det guanciale men i instruktionerna pancetta. Gissar att det ska vara guanciale överallt.

Anna Mellberg

hej Jonas! ja, du har så rätt! Jag ska genast gå in och korrigera. Tack för att du tog dig tid att skriva och hoppas att du får en fantastiskt god Spaghetti alla Gricia. Hälsningar Anna på Zeta

Margareta

Lätt , snabbt och enkelt – och sååå gott!
OBS att både ost, pancetta och pastavatten ger sälta….

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco