Spaghetti alla Gricia

RÖSTA PÅ RECEPTET (100)

(100)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

Pasta alla gricia är en av de mest kända pastarätterna från Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva spaghettin. Lättlagat, smakrikt och gott!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
spaghetti
1 msk
hela svartpepparkorn
1 frp
Pancetta, 160 g
2 dl
pastavatten

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (100)

(100)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Peter

Jag har haft samma problem med att försöka lösa upp pecorino. Det tycks krävas väldigt specifika förutsättningar och råvara för att det ska lyckas.

Daniel

Ska det verkligen vara pecorino? Det blandade sig inte så väl utan blev mest som en klump.

Emma Olsson

Hejsan Daniel,
I en Gricia skall det vara Pecorino. Viktigt är att alltid röra om när man har i osten och pastavattnet för att få till den krämiga såsen. Om såsen blir klumpig fortsätt röra om och addera varmt pastavatten.
Hälsningar, vännerna på Zeta