Spaghetti alla Gricia

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

Upptäck en av Roms mest älskade klassiker, Pasta alla Gricia. Med bara några få ingredienser skapas en smakupplevelse utöver det vanliga. Den krämiga blandningen av pecorino, guanciale och nymald svartpeppar förvandlar enkel spaghetti till en rätt full av intensiva och genuina smaker. Svår att motstå – perfekt för alla pastaälskare som vill njuta av äkta italiensk vardagslyx!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1 msk
hela svartpepparkorn
1 frp
2 dl
pastavatten

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Anders

I beskrivningen står det en förpackning guanciale 160 gram.
Men förpackningens storlek är på 120 gram.
Finns det större förpackningar.

Anna Mellberg

Hej Anders! Det är tryckfelsnisse som har varit i farten. Det ska vara 120 g (vi har inte någon större förpackning) Tack för att du hör av dig, så att vi kan korrigera. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Jonas

I namnet och beskrivningen står det guanciale men i instruktionerna pancetta. Gissar att det ska vara guanciale överallt.

Anna Mellberg

hej Jonas! ja, du har så rätt! Jag ska genast gå in och korrigera. Tack för att du tog dig tid att skriva och hoppas att du får en fantastiskt god Spaghetti alla Gricia. Hälsningar Anna på Zeta

Margareta

Lätt , snabbt och enkelt – och sååå gott!
OBS att både ost, pancetta och pastavatten ger sälta….

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar