Spaghetti alla Gricia

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

Upptäck en av Roms mest älskade klassiker, Pasta alla Gricia. Med bara några få ingredienser skapas en smakupplevelse utöver det vanliga. Den krämiga blandningen av pecorino, guanciale och nymald svartpeppar förvandlar enkel spaghetti till en rätt full av intensiva och genuina smaker. Svår att motstå – perfekt för alla pastaälskare som vill njuta av äkta italiensk vardagslyx!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 msk
hela svartpepparkorn
2 dl
pastavatten

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Lämna ett svar till Margareta Avbryt svar

Anders

I beskrivningen står det en förpackning guanciale 160 gram.
Men förpackningens storlek är på 120 gram.
Finns det större förpackningar.

Karin

Hej!
Kan man använda grovmalen svartpeppar när man inte har hela svartpepparkorn?

Anna Mellberg

Hej Karin! Det är tveksamt. Vi tycker att nymalen svartpeppar är ett måste i dessa rätter eftersom det är just denna krydda som spelar en av huvudrollerna smakmässigt. Helt klart värt att investera i en riktigt bra pepparkvarn och hela svartpepparkorn. Glad midsommar önskar vännerna på Zeta

Anna Mellberg

Hej Anders! Det är tryckfelsnisse som har varit i farten. Det ska vara 120 g (vi har inte någon större förpackning) Tack för att du hör av dig, så att vi kan korrigera. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Jonas

I namnet och beskrivningen står det guanciale men i instruktionerna pancetta. Gissar att det ska vara guanciale överallt.

Anna Mellberg

hej Jonas! ja, du har så rätt! Jag ska genast gå in och korrigera. Tack för att du tog dig tid att skriva och hoppas att du får en fantastiskt god Spaghetti alla Gricia. Hälsningar Anna på Zeta

Margareta

Lätt , snabbt och enkelt – och sååå gott!
OBS att både ost, pancetta och pastavatten ger sälta….