Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tycker du?

20min 10 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Kålsäsong betyder smakrika, billiga pastarätter som går snabbt att laga. Chili, vitlök och sardeller är en ypperlig bas till ”vegetariska” rätter och i södra Italien börjar man ofta matlagningen med just den smakblandningen. Pastasorten Rigatini Quadri har bra tuggmotstånd och gör sig fint i en krämig sås som denna. För att lyxa till det ytterligare; toppa med smulad gorgonzola.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
färska brysselkål
3
vitlöksklyftor
1
nypa peperoncini
2 dl
1
citron, zest och juice
1 dl
valnötter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Agnes

Det saknas i receptet när man ska ha i vinet! Vi missade det 🙁

Anna Mellberg

Hej Agnes! Ledsen över det- jag har nu uppdaterat receptet och rättat till det hela. Tack för att du hörde av dig. Hälsningar Anna på Zeta

Så när ska valnötterna i?

Så när ska valnötterna i?
Erik

Anna Mellberg

Hej Erik! Strössla dem över rätten strax innan servering. Hälsningar Anna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja