Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

Vad tycker du?

15min 9 ingredienser

Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd, bakat med olivolja för en härligt mjuk och smakrik textur. Värm brödet i en stekpanna och fyll det med mild prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Tillsätt färgglada cocktailtomater och en nypa oregano för att få in en frisk och aromatisk twist. Oavsett om du njuter av den hemma eller ute på picknick blir Piadina en enkel men lyxig måltid som för tankarna direkt till Italien!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
piadina
oregano, torkad
250 g
cocktailtomater
70 g
rucola

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Lasse W.

Det är en alldeles lysande måltid och för att få ännu mer smak så
brukar jag ha på en skvätt Zeta citronolivolja på piadinan och så steker jag den också i en skvätt citronolivolja.
Tyvärr så kan det vara svårt att få tag på riktiga piadinabröd så då använder jag tortillabröd i stället.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco