Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (143)

(143)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 12 ingredienser

Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, finhackad
4
vitlöksklyftor, finhackade
1/2
röd chili, hackad
1/2 dl
1 frp
krossade tomater
1 frp
1/2 frp
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
pastavatten
Till servering
färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (143)

(143)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Lotta

Kan man förbereda mkt innan? Tänkte ha ett stort kalas och bjuda på detta till ca 20 personer och skulle behöva förbereda dagen innan

Anna Mellberg

Hej Lotta! Jag skulle göra klart såsen dagen innan och förvara den i kylskåp. På serveringsdagen skulle jag värma upp den på spisen och blanda med den nykokta pastan. Lycka till med bjudningen önskar Anna på Zeta.

Pernilla

Så himla enkel och god! Kryddade på den lite mer med chili och en touch av ajvar relish.
Mycket uppskattad i hela familjen!