Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (166)

(166)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 12 ingredienser

Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, finhackad
4
vitlöksklyftor, finhackade
1/2
röd chili, hackad
1/2 dl
1 frp
krossade tomater
1 frp
1/2 frp
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
pastavatten
Till servering
färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (166)

(166)

Vad tycker du?

10 kommentarer

Sonja

Gillade receptet mycket! Enkelt och lätt att variera utifrån tycke och smak. Har inte använt mascarpone så här förut, men det var inte sista gången! Kan varmt rekommenderas, skulle tro att det passar barnfamiljer också.

Anna Mellberg

Hej Sonja! Vi håller med dig, visst är det roligt att hitta ett nytt användningsområde för mascarpone (som annars är så förknippad med efterrätter som t ex tiramisu) Tack för att du tog dig tid att skriva, hälsningar vännerna på Zeta

Lotta

Kan man förbereda mkt innan? Tänkte ha ett stort kalas och bjuda på detta till ca 20 personer och skulle behöva förbereda dagen innan

Anna Mellberg

Hej Lotta! Jag skulle göra klart såsen dagen innan och förvara den i kylskåp. På serveringsdagen skulle jag värma upp den på spisen och blanda med den nykokta pastan. Lycka till med bjudningen önskar Anna på Zeta.

Pernilla

Så himla enkel och god! Kryddade på den lite mer med chili och en touch av ajvar relish.
Mycket uppskattad i hela familjen!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco