Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

RÖSTA PÅ RECEPTET (144)

(144)

Vad tycker du?

40min 18 ingredienser

Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
kycklingfilé i små bitar
1 tsk
chili flakes
2 tsk
paprikapulver
1
vitlöksklyfta, riven
färsk timjan
200 g
små champinjoner
1/2 dl
salt
nymalen svartpeppar
1
liten gul lök, hackad
3
vitlöksklyftor, hackade
1
stor morot, tärnad eller skivad
12 cm
purjolök, sköljd och skivad
1/2 dl
1 !/2 l
kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
2
lagerblad
2 1/2 dl

Gör så här

Tips!

Svinntips: Håller minst en vecka i kylskåp. Om du vill kan du lägga i lite fräscha grönsaker i soppan när du värmer upp den

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (144)

(144)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Juliana

Jättegott, jag bytte ut purjo mot grönkål och maccaronetti mot strozzapreti för lite mer tuggmotstånd

Stieg Nilsson

När är det tänkt att svampen ska gå i?

Anna Mellberg

Hej Stieg! Lägg i dem tillsammans med lagerbladen. Vi har nu korrigerat receptet så att det blir tydligare. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Josefhina

Gott, men blir mindre ciliflakes nästa gång. Blev ganska starkt.

Helene

Ett tips att lägga till färsk ingefära, salladslök och nudlar istället för macaronetti om man vill ha en asiatisk touch.

Erika

Bra recept men svårt att veta hur många buljongtärningar man ska ha i och hur mycket vätska

Emma Olsson

Hejsan Erika,
Grunden ska vara en liter vatten sedan tillsätter du antingen två buljongtärningar eller två deciliter med hönsfond.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Helene

Jättegod och enkel soppa. Jag tog Capellini istället för makaroner.

Michel

Hej!
Toppen recept men framgår inte varför man ska använda 2 sorters olivolja och i vilka moment ska de användas.

Emma Olsson

Hej Michel,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! Varför receptet innehåller två olika olivoljor är för att smakstyrkan på olivoljorna är olika. Jag ändrar receptet direkt så att det lättare framgår vilken olivolja man ska använda till vad. Zeta extrajungfru olivolja Classico är mildare i smak och används därför till matlagning. Medan Zeta extrajungfru olivolja Fruttato är mer smakrik och används oftast som smaksättare till mat, ex ringla över mat eller används i dressingar.
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar