Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
kycklingfilé i små bitar
1 tsk
chili flakes
2 tsk
paprikapulver
1
vitlöksklyfta, riven
bladen från några kvistar färsk timjan
200 g
små champinjoner eller större delade
1/2 dl
1
salt
peppar
1
liten gul lök, hackad
3
vitlöksklyftor, hackade
1
stor morot, tärnad eller skivad
12 cm
purjolök, sköljd och skivad
1/2 dl
1,2 l
höns eller kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
2
lagerblad

Gör så här

Tips!

Svinntips: Håller minst en vecka i kylskåp. Om du vill kan du lägga i lite fräscha grönsaker i soppan när du värmer upp den

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)
Tack!
Lämna ett svar till Helene Avbryt svar

Helene

Ett tips att lägga till färsk ingefära, salladslök och nudlar istället för macaronetti om man vill ha en asiatisk touch.

Erika

Bra recept men svårt att veta hur många buljongtärningar man ska ha i och hur mycket vätska

Emma Olsson

Hejsan Erika,
Grunden ska vara en liter vatten sedan tillsätter du antingen två buljongtärningar eller två deciliter med hönsfond.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Michel

Hej!
Toppen recept men framgår inte varför använda 2 sorters oliolja och i vilka moment ska de användas

Emma Olsson

Hej Michel,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! Varför receptet innehåller två olika olivoljor är för att smakstyrkan på olivoljorna är olika. Jag ändrar receptet direkt så att det lättare framgår vilken olivolja man ska använda till vad. Zeta extrajungfru olivolja Classico är mildare i smak och används därför till matlagning. Medan Zeta extrajungfru olivolja Fruttato är mer smakrik och används oftast som smaksättare till mat, ex ringla över mat eller används i dressingar.
Hälsningar, Emma från Zeta