Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

RÖSTA PÅ RECEPTET (144)

(144)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 18 ingredienser

Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
kycklingfilé i små bitar
1 tsk
chili flakes
2 tsk
paprikapulver
1
vitlöksklyfta, riven
färsk timjan
200 g
små champinjoner
1/2 dl
salt
nymalen svartpeppar
1
liten gul lök, hackad
3
vitlöksklyftor, hackade
1
stor morot, tärnad eller skivad
12 cm
purjolök, sköljd och skivad
1/2 dl
1 !/2 l
kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
2
lagerblad
2 1/2 dl

Gör så här

Tips!

Svinntips: Håller minst en vecka i kylskåp. Om du vill kan du lägga i lite fräscha grönsaker i soppan när du värmer upp den

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (144)

(144)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Josefhina Avbryt svar

Stieg Nilsson

När är det tänkt att svampen ska gå i?

Anna Mellberg

Hej Stieg! Lägg i dem tillsammans med lagerbladen. Vi har nu korrigerat receptet så att det blir tydligare. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Helene

Ett tips att lägga till färsk ingefära, salladslök och nudlar istället för macaronetti om man vill ha en asiatisk touch.

Erika

Bra recept men svårt att veta hur många buljongtärningar man ska ha i och hur mycket vätska

Emma Olsson

Hejsan Erika,
Grunden ska vara en liter vatten sedan tillsätter du antingen två buljongtärningar eller två deciliter med hönsfond.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Michel

Hej!
Toppen recept men framgår inte varför man ska använda 2 sorters olivolja och i vilka moment ska de användas.

Emma Olsson

Hej Michel,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! Varför receptet innehåller två olika olivoljor är för att smakstyrkan på olivoljorna är olika. Jag ändrar receptet direkt så att det lättare framgår vilken olivolja man ska använda till vad. Zeta extrajungfru olivolja Classico är mildare i smak och används därför till matlagning. Medan Zeta extrajungfru olivolja Fruttato är mer smakrik och används oftast som smaksättare till mat, ex ringla över mat eller används i dressingar.
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...