Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

RÖSTA PÅ RECEPTET (224)

(224)

Vad tycker du?

30min 13 ingredienser

Traditionell pastagratäng med spännande smaker av broccoli och rökt pancetta. Lätt att förbereda och enkel att gratinera i ugnen.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
vitlöksklyftor, finhackade
1
liten gul lök
2
medelstora tomater
1
grönsaksbuljong, tärning
1/2 dl
vatten
1 tsk
oregano
salt
nymalen svartpeppar
1
broccoli

Gör så här

Tips!

Har du pasta över från gårdagen? Det går jättebra att göra gratängen med den överblivna pastan.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (224)

(224)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Åsa

Jag antar att det är en förpackning krossade tomater ni menar eller är det färska?

Sophie Berlin

Hej Åsa,
I det här receptet menar vi 2 färska tomater och har nu uppdaterat receptet.
Tack för uppmärksammanheten.
Vänliga hälsnignar, Sophie från Zeta

Anne

Då pancetta är animaliskt undrar jag vad den kan ersättas med då det är ett vegetariskt recept. Oliver?

Hans G

Slängde i aubergine och spenat med. Otroligt gott blev det.

Denise

Vad är det för buljong?

Emma Olsson

Hej Denise,
tack för att du uppmärksammade missen i receptet. Du kan använda antingen köttbuljong eller grönsaksbuljong 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Mikael

Vilken sorts buljong? finns inte i ingrediens listan.

Emma Olsson

Hej Mikael,
Tack för att du uppmärksammade missen i receptet. Du kan använda dig av antingen köttbuljong eller grönsaksbuljong till receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...