Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 11 ingredienser

Krämigt god och lättlagad röding med örtig pesto blir en lyxig rätt som inte kräver så mycket tid i köket. Perfekt att göra nästa gång du har gäster över på middag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
delikatesspotatis, tex Amandine
1 dl
vatten
salt
nymalen svartpeppar
700 g
rödingfileer utan skinn och ben
25 g
rucola
1
kruka dill
Till servering
surdegsbröd
citron

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Ingrid

Ska jag ha skinnet på rödingfiléerna uppåt eller nedåt i ugnen?

Anna Mellberg

Hej Ingrid! Tack för din fråga! Eftersom fisken tillagas ovanpå potatisen är det allra bäst att använda skinnfria filéer. Jag ska förtydliga det i receptet, bra att du påpekade detta. Trevlig helg önskar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco