Pappardini med kyckling, tomat och grana padano

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 13 ingredienser

Smakrik äggpasta med kyckling och ugnsbakade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid festligare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
pappardini
3
vitlöksklyftor, finhackade
1 frp
konserverade körsbärstomater
2 tsk
oregano
salt
nymalen svartpeppar
400 g
kycklingfilé
paprikapulver
färsk basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Markus

När det står att man ska ha i körsbärstomatera, ska man ha i dem hela?

Mark

Vi har tolkat det som att det är en förpackning (=burk) med konserverade körsbärstomater som man lägger i hela. Skall dock nog prova färska också.

Anna Mellberg

Hej Markus! Tack för din fråga. Du kan hälla i dem hela, men det går också bra att mosa dem lätt. Observera att det är konserverade körsbärstomater. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Karlsson

Väldigt gott! Brukar dock byta oregano mot rosmarin och ta ett par grönsaksbuljongtärningar istället för salt och peppar.

Karlsson

En av favoriträtterna i familjen, så liten arbetsinsats, så suveränt gott. Minst lika gott med quinoa som omväxling.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja