Spaghetti med savoykål och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (321)

(321)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 16 ingredienser

En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
3
vilöksklyftor, krossade
500 g
savojkål, strimlad
1
liten zucchini, skivad
1
rödlök, skivad
salt
nymalen svartpeppar
1 frp
1
citron, finrivet skal
2 msk
pressad citronsaft
1/2 dl
gräslök, fint skuren
Till servering

Gör så här

Tips!

Svinntips: Lägg i en smord form om du får över, strö över riven parmesan och gratinera i ugnen i 20 minuter på 200 grader.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (321)

(321)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Christel Bergqvist

Goda smaker men det blev väldigt mkt. Minst sex portioner så bra med tips på vad man kan göra med resterna.

Anna Mellberg

Hej Christel! Jag skulle göra en frittata eller en pastasallad av resterna. Sök efter recept här på Zeta.nu. Recepten ”Frittata med grönkål” och ”Pastasallad Sorrentina” kan användas som grund och inspiration. Lycka till önskar Anna på Zeta

Ulrica

Instämmer med tidigare kommentar om gillafunktionen, samma hände nu mej. Men receptet ser spännande ut, ska testas.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco