Halloumi fries med kikärtsdipp

Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

Tillalgningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mixa kikärtorna, inklusive spadet, i en matberedare tillsammans med paprikan och vitlöken.

Tillsätt chilipulver, vitvinsvinäger och salt.

Häll sedan försiktigt ner rapsolja för att mätta blandningen till en röra.

Skär upp halloumin i önskade ”pinnar”, låt dem torka en aning på papper för att få bort överbliven vätska.

Värm friteringsoljan till 160 grader och fritera först rosmarin för att ge oljan lite smak, använd gärna oljan för garnering (det går fint att även tillsätta vitlök med skal om man vill).

Lyft upp rosmarinen och låt den torka upp på lite papper.

Fritera halloumin tills den får en fin färg, lyft försiktigt upp och låt de torka upp på lite papper.

Lägg upp och servera med paprika- och kikärtsdippen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.