Halloumibolognese

Pasta med halloumibolognese

Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Riv halloumin på grova sidan av rivjärnet.

Hacka löken och finhacka vitlöken.

Stek halloumirivet tillsammans med lök och vitlök så att de får lite färg, fräs med tomatpurén.

Lägg över i en kastrull (alternativt gör såsen färdig i stekpannan), tillsätt finkrossade tomater, vatten och oregano.

Låt såsen småkoka i 7-8 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men korta ner koktiden 1-2 minuter.

Låt pastan rinna av genom ett durkslag och blanda den med såsen. Spara ev lite pastavatten och späd med om det blir för torrt. Servera!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.