Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)
1tim 55min

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kyckling
1
hel kyckling, ca 1,3 kg
2 - 3
röda chilifrukter, delade
1
citron, i bitar
5
vitlöksklyftor, skalade hela
japansk soja
salt
nymalen svartpeppar
Grillad gemsallad
3
gemsallad, delade på längden
1 frp
2 frp
Halloumi, delade i vikningen
BreOliv med vitlök
10 - 12
vitlöksklyftor, skalade
gräslök, fint skuren

Gör så här

Tips!

Överbliven kyckling eller fisk från grillmiddagen blir en god och matig sallad dagen efter, och grönsaker fräschas upp med lite örter, vinäger och en god olivolja.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.