Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

1tim 55min 8 ingredienser

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

Receptet är framtaget i samarbete med Fredrik Erikssson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kyckling
1
hel kyckling, ca 1,3 kg
2 - 3
röda chilifrukter, delade
1
citron, i bitar
5
vitlöksklyftor, skalade hela
japansk soja
salt
nymalen svartpeppar
Grillad gemsallad
3
gemsallad, delade på längden
2 frp
Halloumi, delade i vikningen
BreOliv med vitlök
10 - 12
vitlöksklyftor, skalade
gräslök, fint skuren

Gör så här

Tips!

Överbliven kyckling eller fisk från grillmiddagen blir en god och matig sallad dagen efter, och grönsaker fräschas upp med lite örter, vinäger och en god olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar