Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)
1tim 55min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

Receptet är framtaget i samarbete med Fredrik Erikssson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kyckling
1
hel kyckling, ca 1,3 kg
2 - 3
röda chilifrukter, delade
1
citron, i bitar
5
vitlöksklyftor, skalade hela
japansk soja
salt
nymalen svartpeppar
Grillad gemsallad
3
gemsallad, delade på längden
1 frp
Zeta paprika, 290 g
2 frp
Halloumi, delade i vikningen
BreOliv med vitlök
10 - 12
vitlöksklyftor, skalade
gräslök, fint skuren

Gör så här

Tips!

Överbliven kyckling eller fisk från grillmiddagen blir en god och matig sallad dagen efter, och grönsaker fräschas upp med lite örter, vinäger och en god olivolja.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

NYHET! Tunna crostini

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.