Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

Tillagning kyckling
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Kyckling
  • 1 hel kyckling, ca 1,3 kg
  • 2 - 3 röda chilifrukter, delade
  • 1 citron, i bitar
  • 5 vitlöksklyftor, skalade hela
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • japansk soja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fyll kycklingen med chili, vitlök och citron.

Pensla den med olivolja och soja. Krydda med salt och svartpeppar.

Grilla den indirekt under lock i en timme och 15 minuter, till 82 grader innertemperatur. Mät vid lårbenet. Alternativt stek den i ugnen på 175 grader.

Pensla salladen med olivolja och grilla den runt om i ett par minuter, salta.

Pensla halloumin med olivolja och grilla till fin färg på båda sidor, skär i bitar.

Lägg upp tillsammans med grillad paprika och gemsallad.

Stek vitlöksklyftorna i rikligt med olivolja, så att de blir mjuka och gyllenbruna, salta.

Lägg upp BreOliv på en assiett eller i en skål, lägg på vitlöksklyftorna och strö över gräslök. Om du vill kan du mosa vitlöksklyftorna lite.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Överbliven kyckling eller fisk från grillmiddagen blir en god och matig sallad dagen efter, och grönsaker fräschas upp med lite örter, vinäger och en god olivolja!

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.