Halloumi- och bönsallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

20min 14 ingredienser

Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
haricots verts
1 tsk
flytande honung
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta
1 frp
Halloumi, á 250 g
1/2 påse
rucola
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Vahan

Ett tips om HUR man skall steka Halloumin i olivolja skulle vara väldigt tacksamt. Det stänker olja överallt, trots att jag inte har spisen på högsta temp. Är svårt att få optimal temperatur känner jag.
Älskar er Halloumi och älskar Er Halloumi o bönsallad.
Tar tacksamt emot tips.
Ps. Om max är 9 på min spis så kör jag på 6,5.

Emma Olsson

Hej Vahan,
Stek i en skvätt olivolja för att minimera stänk, ca 1 msk. Det som gör att det stänker är vattnet i osten. När vatten möter varm olja börjar det att stänka. Tyvärr kan man inte undkomma stänket helt men man kan minimera genom att inte ha för mycket olivolja i stekpannan.
Hälsningar, Emma från Zeta.

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis