Halloumi- och bönsallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (38)

(38)
20min

Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
haricots verts
1 tsk
flytande honung
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta
1 förpackning
Halloumi, á 250 g
1/2 påse
rucola
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Vahan

Ett tips om HUR man skall steka Halloumin i olivolja skulle vara väldigt tacksamt. Det stänker olja överallt, trots att jag inte har spisen på högsta temp. Är svårt att få optimal temperatur känner jag.
Älskar er Halloumi och älskar Er Halloumi o bönsallad.
Tar tacksamt emot tips.
Ps. Om max är 9 på min spis så kör jag på 6,5.

Emma Olsson

Hej Vahan,
Stek i en skvätt olivolja för att minimera stänk, ca 1 msk. Det som gör att det stänker är vattnet i osten. När vatten möter varm olja börjar det att stänka. Tyvärr kan man inte undkomma stänket helt men man kan minimera genom att inte ha för mycket olivolja i stekpannan.
Hälsningar, Emma från Zeta.

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.