Halloumi- och bönsallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
haricots verts
1 tsk
flytande honung
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta
1 frp
Halloumi, á 250 g
1/2 påse
rucola
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)
Tack!

Vahan

Ett tips om HUR man skall steka Halloumin i olivolja skulle vara väldigt tacksamt. Det stänker olja överallt, trots att jag inte har spisen på högsta temp. Är svårt att få optimal temperatur känner jag.
Älskar er Halloumi och älskar Er Halloumi o bönsallad.
Tar tacksamt emot tips.
Ps. Om max är 9 på min spis så kör jag på 6,5.

Emma Olsson

Hej Vahan,
Stek i en skvätt olivolja för att minimera stänk, ca 1 msk. Det som gör att det stänker är vattnet i osten. När vatten möter varm olja börjar det att stänka. Tyvärr kan man inte undkomma stänket helt men man kan minimera genom att inte ha för mycket olivolja i stekpannan.
Hälsningar, Emma från Zeta.

Veckomeny oktober

Måndag
Måndag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag
Onsdag
One pot lasagne
One pot lasagne
Torsdag
Torsdag
Risottomix med Karl-Johansvamp
Risottomix med Karl-Johansvamp