Sommarsallad med kikärtsris och helbakad halloumi

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och häll i riset.

Bryt bort den tjockaste delen av sparrisstjälkarna och hacka resten i 2 cm långa bitar.

Lägg på en plåt tillsammans med kaprisen.

Ringla över olivolja och blanda.

Dela Halloumin på höjden i två stora skivor och skär ca 1-2 cm djupa kryssnitt i ytan och lägg på plåten.

Skär citronen i mindre klyftor och lägg på plåten.

Låt rosta i ca 10-15 minuter tills sparrisen mjuknat och osten öppnat sig och börjat få en gyllene skorpa.

Gör örtvinägretten under tiden. Finhacka knipplök, dill och basilika. Lägg i en burk med lock tillsammans med olivolja och rosébalsamvinäger, salt och peppar. Skaka tills allt är väl blandat (eller vispa i en hög skål)

Låt det färdigkokta riset rinna av i en sil och skölj med vatten. Häll över på ett serveringsfat.

Häll över ärtor och det mesta av örtvinägretten och blanda lätt.

Hyvla rädisor tunt och skiva jordgubbarna.

Toppa riset med machesallad, rädisor, sparris, kapris, jordgubbar och de grillade citronklyftorna.

Lägg på den helgrillade halloumin i mitten av fatet och ringla över sista örtvinägretten.

Servera medan osten fortfarande är varm och mjuk.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips #1

    Du kan också använda Zetas risformade pasta av gröna ärtor & röda linser eller Zetas risformade pasta av röda linser, kikärtor & gröna ärtor.

  • Tips #2

    Du kan även grilla halloumin.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.