Recept från zeta.nu Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

Fröfralla med BreOliv, nygrillad halloumi, karamelliserad lök med balsamvinäger. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 gula lökar, skalade och tunt skivade
  • 3-4 msk Zeta BreOliv
  • 2 tsk Zeta Balsamvinäger Sigillo rosso

    Zeta Balsamvinäger Sigillo rosso

    Läs mer
  • Flingsalt
  • Zeta BreOliv
  • 1 fröfralla, delad och rostad
  • späda salladsblad
  • 2 skivor Zeta Halloumi

    Zeta Halloumi

    Läs mer
  • 2-3 msk lök, karamelliserad
  • 2 paprikaringar, lättstekta
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Hetta upp BreOliv i en stor stekpanna och lägg i löken.

Låt den hastigt få lite färg.

Sänk värmen och låt den steka sakta på låg medelvärme tills den är gyllene och mjuk cirka 20–25 minuter. Rör då och då.

Smaka av med balsamvinäger och lite salt.

Bre BreOliv på brödhalvorna.

Lägg på salladsbladen.

Pensla halloumi-osten med olja och grilla dem hastigt på båda sidor i en grillpanna.

Lägg det på bröden och toppa med karamelliserad lök och paprikaringar.

Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs med på breoliv.se.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.