Halloumipytt

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Bön- och paprikadip

Häll av bönorna och skölj väl. Lägg dem i en skål tillsammans med avrunnen paprika plus lite av oljan den ligger i.

Tillsätt sardellcreme och chili. Stavmixa till en slät dipp.

Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar.

Halloumipytt

Skär halloumin i cm-stora tärningar.

Tärna alla grönsaker ungefär lika stora, håll isär det gula och det gröna på knipplöken.

Stek först halloumin till fin färg i lite olivolja, lägg på en tallrik.

Häll ny olivolja i pannan och stek alla grönsaker (utom det gröna från löken) i 4-5 minuter, salta och peppra.

Blanda i soltorkade tomater, oliver och det gröna från löken mot slutet.

Strö över lite hackad persilja. Servera pytten med dippen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.