Pasta är något av hjärtat i den italienska matkulturen. Det rika utbudet, från trådsmal spaghetti till bastanta rör och snirkliga snäckor, speglar rikedomen i det italienska köket – ett av världens mest smakrikaste. Numera är pasta även en trogen vän för svenskarna till både vardag och fest.

Inspireras av våra populära pastarecept >

Strozzapreti

3 sätt att känna igen en bra pasta

Den är mer vit än gul i färgen.

Då är pastan bakad på Kronosvete som också ger det rätta tuggmotståndet.

Ytan ser sträv och lite räfflad ut.

Då är pastan bronsvalsad. Det gör att pastan fångar upp smakerna i såsen bättre.

Den behåller spänsten måltiden igenom.

Då är proteinhalten hög, något som också ger goda kokegenskaper.

3 x populära pastarecept

Pasta Carbonara >

Pasta Carbonara

Pasta Puttanesca >

Pasta Puttanesca

Pasta med blåmusslor >

Pasta blamusslor

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.