Recept från Zeta. Spaghetti_med_blåmusslor_vitt_vin_och_persilja_st

Spaghetti med blåmusslor, vitt vin och persilja

Spaghetti med blåmusslor som är kokta i vitt vin och vitlök doftar gudomligt med smaker av hav, citron och chili.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 citron pressad saft av
  • 1 röd chili urkärnad och finhackad
  • 2 msk bladpersilja
  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Fräs vitlöken i olivolja utan att ta färg.

Häll på vinet och låt koka upp.

Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig.

Släng de som inte öppnat sig.

Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.

Häll i nykokt pasta, musslor, chili.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.