Recept från Zeta. Spaghetti_med_blåmusslor_vitt_vin_och_persilja_st

Spaghetti med blåmusslor, vitt vin och persilja

Spaghetti med blåmusslor som är kokta i vitt vin och vitlök doftar gudomligt med smaker av hav, citron och chili.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 citron pressad saft av
  • 1 röd chili urkärnad och finhackad
  • 2 msk bladpersilja
  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Fräs vitlöken i olivolja utan att ta färg.

Häll på vinet och låt koka upp.

Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig.

Släng de som inte öppnat sig.

Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.

Häll i nykokt pasta, musslor, chili.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.