spaghetti puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får sin sälta och umami av sardeller.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs vitlök, chili och sardellcréme i olivolja utan att de får färg.

Tillsätt tomaterna, oliver och kapris.

Låt sjuda under lock i 30 minuter.

Rör om då och då.

Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.

Spara lite vatten innan du häller av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Späd med pastavattnet om du önskar mer vätska.

Strö över persilja och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Riv gärna över lite parmesan om du tycker det är gott.

    När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.