Spaghetti alla puttanesca
Vad tycker du?
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får sin sälta och umami av sardeller.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Riv gärna över lite parmesan om du tycker det är gott.
När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.
13 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (504)
(504)Linnéa
Mycket gott, vilken balans av smaker!
Högre syra och lägre sälta än vad jag väntade mig. Nästa gång ska jag ha i ännu mer sardellkräm.
Stefan candell
Mycket gott, med många härlig smaker och dofter.
Kajsa Helmbring
Ska tomaterna vara färska eller konserverade och vad betyder ”två paket”, 2x250g?
Sophie Berlin
Hej Kajsa,
Vi menar konserverade tomater à 400 g/burk. Har förtydligat nu på hemsidan.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta
Anette
Fantastiskt gott och ett extra plus för att det är snabblagad.
Sophie Berlin
Hej Anette,
Vad kul att du gillar receptet!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta
Rebecca
Ett höjdarrecept! Råkade få chili i ögat. Grät inte #machokvinna
Sebastian
Ett av få favoritrecept för hela familjen vilken vardag som helst! Jag använder färska kvisttomater och lite vitt vin för syrans skull.
Alexandra
Livets godaste pasta, snarare 2 portioner då den är så sjukt god
R
Ni har inte skrivit vad man ska göra med sardellerna?
Emma Olsson
Hejsan,
Du kan använda sardeller eller sardellcrème. Sardellerna används hela (de smälter ner i pannan).
Hälsningar, vännerna på Zeta
Marie Welander
Med chili sardeller kapris
Mikael
Gott recept, men elakt att lägga steget att spara pastavattnet efter att man redan hällt av det…