Spaghetti alla puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (486)

(486)

RÖSTA PÅ RECEPTET (486)

(486)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får sin sälta och umami av sardeller.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
à 400 g konserverade körsbärstomater
2-3
hackade vitlöksklyftor
1/2
röd chili, finhackad
2 1/2 tsk
2 msk
hackad bladpersilja
1/2 frp

Gör så här

Tips!

Riv gärna över lite parmesan om du tycker det är gott.

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

11 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (486)

(486)
Tack!

Kajsa Helmbring

Ska tomaterna vara färska eller konserverade och vad betyder ”två paket”, 2x250g?

Sophie Berlin

Hej Kajsa,
Vi menar konserverade tomater à 400 g/burk. Har förtydligat nu på hemsidan.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Sebastian

Ett av få favoritrecept för hela familjen vilken vardag som helst! Jag använder färska kvisttomater och lite vitt vin för syrans skull.