Spaghetti alla puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (476)

(476)

RÖSTA PÅ RECEPTET (476)

(476)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får sin sälta och umami av sardeller.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
körsbärstomater
2-3
hackade vitlöksklyftor
1/2
röd chili, finhackad
2 1/2 tsk
2 msk
hackad bladpersilja
1/2 frp

Gör så här

Tips!

Riv gärna över lite parmesan om du tycker det är gott.

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (476)

(476)
Tack!

Sebastian

Ett av få favoritrecept för hela familjen vilken vardag som helst! Jag använder färska kvisttomater och lite vitt vin för syrans skull.

Mikael

Gott recept, men elakt att lägga steget att spara pastavattnet efter att man redan hällt av det…………..