
Kategori
Ost
Underkategori
Ricotta och Mascarpone – färskostar gjorda på komjölk
Kategorier
- Alla Zetas produkter för god medelhavsmat
- Produktnyheter 2020
- Produktnyheter 2021
- Olivolja
- Antipasti och röror
- BreOliv
- Bröd och italienska kex
- Bönor och linser
- Charkuterier
- Gryner och ris av baljväxter
- Kapris och sardeller
- Matlagningsolja
- Matlagningsvin
- Oliver
- Ost
- Pasta
- Pesto och pastasås
- Risottoris
- Tomater
- Vinäger
- Ekologiska produkter
- Kylt antipasti-sortiment
- Snacksortiment
Ricotta och Mascarpone – färskostar gjorda på komjölk
Mascarpone är en italiensk färskost som bland annat används i desserten Tiramisù. Mascarpone är ett mycket bra alternativ till creme fraiche och färskosten passar utmärkt om du vill ha en krämig pasta. Mascarpone är gjord på komjölk.
Ricotta är en grynig italiensk färskost som används främst i matlagning. Ricotta är gjord på vasslen från komjölk och har en lägre fetthalt jämfört med Mascarpone.