Zeta Pinsa är förgräddad, helt färdig att toppas med till exempel tomatsås, mozzarella och riven Parmigiano Reggiano. Grädda i ugnen i 5–8 minuter på 230-250 graders värme. Vår Pinsa levereras i ett praktiskt papperstråg som det går att tillaga i, men önskas en krispigare botten så rekommenderar vi en uppvärmd plåt eller pizzasten. Pinsa är perfekt till både fest och middag. Till vardags är den snabb och enkel att fixa till. Passar fint som antipasto eller aperitivo vid lite festligare tillfällen.
Om Pinsa
Nu har äntligen Pinsa, den senaste trenden inom italienskt bröd, äntligen landat på de svenska butikshyllorna. Du hittar Pinsa i kyldisken. Pinsa är det senaste inom pizzakategorin och kan beskrivas som en lite matigare och mustigare pizza och med en härligt krispig kant. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien, i matregionen framför andra, Emilia Romagna. Den är bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och självklart ingår Extra jungfruolivolja i degen. Degen får jäsa i 18 timmar för att sedan handknådas och stenugnsbakas.