Zeta Pinsabotten Glutenfri
Zeta Pinsabotten Glutenfri är en pinsa bakad på majsmjöl samt ris- och majsstärkelse och vegetabiliska fibrer av bland annat ärta, ris och potatis. Även kallpressad olivolja Extra Vergine ingår. Pinsa kan närmast beskrivas som en blandning av focaccia och pizza. Den har en härligt seg konsistens och en fin fyllig brödsmak. Pinsabotten är fryst och blir bäst om man tinar den 10 minuter innan den gräddas. Den kan toppas med alla de klassiska ingredienserna som en pizza.
Ingredienser | Mjölmix (stärkelse av ris och majs, majsmjöl, vegetabiliska fibrer (ärta, psyllium, bambu, linfrö, ris, potatis), socker, förtjockningsmedel E464, bakpulver E575, E500, ärtmjöl, arom, hirsflingor, linfrömjöl, bovetemjöl), vatten, extra jungfruolivolja 3,6%, solrosolja, salt, jäst. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Tina i rumstemperatur i ca 10 minuter, fyll pinsan efter önskemål och grädda i förvärmd ugn på 230° C i ca 5-7 minuter. |
Förvaring oöppnad förpackning | I frysutrymme vid -18°C eller kallare. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Bör ej frysas om efter upptining. |
Näringsvärden | Energi 979 kJ, 220 kcal Fett 6,3 g Kolhydrat 40 g Protein 2,2 g Salt 1,8 g |