Recept från Zeta. savoykåldolmar_li

Ugnsbakade savoykåldolmar med 5 gryner

Fagottini di cavoloverza ai 5 cereali. Vegetariska kåldolmar med 5 gryner och kronärtskockor.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen, låt koka i 10 minuter och låt sedan rinna av i ett durkslag.

Värm ugnen till 200 grader.

Under tiden mixar du bönor, kronärtskockor och rosmarin till en röra.

Blanda ihop de kokta grynen och den mixade röran.

Salta och peppra.

Fördela fyllningen i kålbladen och rulla ihop till paket.

Täck botten av en ugnsform (ca 20×30 cm) med ¼ av pastasåsen.

Lägg i kåldolmarna och häll över resterande pastasås.

Täck med folie och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Ta av folien och grädda i ytterligare 5 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Servera gärna tillsammans med en sallad. Går utmärkt att frysa in.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.