Lammgryta med gnocchi och gremolata
Vad tycker du?
Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (45)
(45)Vad tyckte du om receptet?
3 kommentarer
Aida
Jag kokade lamm (med ben) i tryckkokaren 1/2h.
Dubblade vitlöksmängden och triplade moroten.
Blandade 4 dl av lammkokspadet med 2 köttbuljongtärningar och vin.
Lade ner i en gjutjärnsgryta och som fick vara en halvtimme i ugnen.
Alla blev förälskade i denna rätt! Doppa gärna färskt bröd! 😉
Per
Långkok brukar kräva mycket vätska – här ska man bara använda 1 dl rödvin enl receptet – stämmer det? I ett jämförbart recept används 1 L rödvin och 1 L buljong under kokningen.
Anna Mellberg
Hej Per! Jag har nu pratat med kocken som gjort receptet och det är nu uppdaterat med lite mer vin och tips på vad man kan göra om vätskan bör ökas. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och lycka till i köket önskar Anna på Zeta