Lammgryta med gnocchi och gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)

Vad tycker du?

2tim 30min 12 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 gram
lammstek
1
schalottenlök, finhackad
3
vitlöksklyftor, finhackade
1
morot, hackad
2
stjälkar blekselleri , finhackade
2 frp
krossade tomater
1 kvist
färsk rosmarin
2
lagerblad
salt
nymald svartpeppar
Gremolata
1 kruka
bladpersilja, finhackad
citronzest
2
vitlöksklyftor, finhackade
Servering
Giovanni Ranas gnocchi
65 g
babyspenat, ca 1 förpackning

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Aida

Jag kokade lamm (med ben) i tryckkokaren 1/2h.
Dubblade vitlöksmängden och triplade moroten.
Blandade 4 dl av lammkokspadet med 2 köttbuljongtärningar och vin.
Lade ner i en gjutjärnsgryta och som fick vara en halvtimme i ugnen.
Alla blev förälskade i denna rätt! Doppa gärna färskt bröd! 😉

Per

Långkok brukar kräva mycket vätska – här ska man bara använda 1 dl rödvin enl receptet – stämmer det? I ett jämförbart recept används 1 L rödvin och 1 L buljong under kokningen.

Anna Mellberg

Hej Per! Jag har nu pratat med kocken som gjort receptet och det är nu uppdaterat med lite mer vin och tips på vad man kan göra om vätskan bör ökas. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och lycka till i köket önskar Anna på Zeta