Lammgryta med gnocchi och gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 30min 12 ingredienser

Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 gram
lammstek
1
schalottenlök, finhackad
3
vitlöksklyftor, finhackade
1
morot, hackad
2
stjälkar blekselleri , finhackade
2 frp
krossade tomater
1 kvist
färsk rosmarin
2
lagerblad
salt
nymald svartpeppar
Gremolata
1 kruka
bladpersilja, finhackad
citronzest
2
vitlöksklyftor, finhackade
Servering
Giovanni Ranas gnocchi
65 g
babyspenat, ca 1 förpackning

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Per

Långkok brukar kräva mycket vätska – här ska man bara använda 1 dl rödvin enl receptet – stämmer det? I ett jämförbart recept används 1 L rödvin och 1 L buljong under kokningen.

Anna Mellberg

Hej Per! Jag har nu pratat med kocken som gjort receptet och det är nu uppdaterat med lite mer vin och tips på vad man kan göra om vätskan bör ökas. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och lycka till i köket önskar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco