Recept från Zeta. Fiskgryta-med-pasta-saffran-och-vitt vin.

Fiskgryta med pasta, saffran och vitt vin

Visst går det att göra en god fiskgryta med pasta! Vitt vin, saffran och tomat bidrar med sina goda smaker.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 gul lök, delad och skivad
  • 1 fänkål, skuren i mindre bitar
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 burk Zeta Finkrossade tomater

    Zeta Finkrossade tomater

    Läs mer
    , á 400 g
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 paket saffran, 0,5 g
  • salt
  • peppar
  • 100 g Zeta Casa Di Luca Sedani
  • 400 g fisk, i bitar t.ex. lax, torsk och abborre
  • några kvistar timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en gryta några minuter utan att det tar färg.

Häll i vitt vin, vatten, tomatkross, buljongtärning och saffran.

Låt småputtra ca 25 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Lägg i fisk, timjan och kokt pasta i soppan och koka 1 minut.

Dra kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 minuter.

Servera med ett gott bröd.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.