Brasato al Barolo

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tycker du?

2tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
högrev
salt
nymald svartpeppar
2
gula lökar, hackade
2
blekselleristjälkar, skivade
2
morötter, skivade
2
vitlöksklyftor, finhackade
2 msk
750 ml
Barolo eller
2
lagerblad
3
kryddnejlikor
4
enbär
1 tsk
torkad rosmarin
Till servering
potatispuré smaksatt med Parmigiano Reggiano
haricots verts , lättkokta

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)
Tack!