Brasato al Barolo

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

2tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
högrev
salt
nymald svartpeppar
2
hackade gula lökar
2
skivade blekselleristjälkar
2
skivade morötter
2
finhackade vitlöksklyftor
2 msk
750 ml
Barolo eller
2
lagerblad
3
kryddnejlikor
4
enbär
1 tsk
torkad rosmarin
Till servering
potatispuré smaksatt med Parmigiano Reggiano
lätt kokta haricots verts

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)
Tack!

Cissi

Hej, funkar detta att göra någon dag i förväg och frysa in?

Eagle Hill Kitchen

Alla grytor blir bäst om de får stå och ”gotta till sig” en dag eller två innan den avnjuts. Så mitt tips är att du tillagar grytan och låter den vila ett dygn i kylen, därefter kan du frysa in den.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco