Brasato al Barolo

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

Vad tycker du?

2tim 30min 16 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
högrev
salt
nymald svartpeppar
2
hackade gula lökar
2
skivade blekselleristjälkar
2
skivade morötter
2
finhackade vitlöksklyftor
2 msk
750 ml
Barolo eller
2
lagerblad
3
kryddnejlikor
4
enbär
1 tsk
torkad rosmarin
Till servering
potatispuré smaksatt med Parmigiano Reggiano
lätt kokta haricots verts

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Christer

Har ni något förslag på vilken Barolo man ska hälla i grytan?
Mvh
Christer

Anna Mellberg

Hej Christer! Jag tycker inte att du ska använda en Barolo i grytan- trots namnet på rätten. Spara Barolon och använd det vinet som måltidsdryck istället- jag tror till och med att vi skriver det i introduktionen till receptet. Lyssna med ditt Systembolag- så plockar de ut passande viner, både till dryck och som ingrediens. Vi använde ett betydligt enklare vin gjord på druvan Barbera sist vi lagade detta goda långkok. Även vårt röda Zeta matlagningsvin funkar som ingrediens. Lycka till, hälsar Anna på Zeta

Lisa

Hur gör man potatispurén? Bara vanlig potatismos men att man även har ner riven parmesan, typ?

Anna Mellberg

Hej Lisa! Ja, det fungerar precis så. Men vill du ha ett recept att följa kan du kika på purén som finns i vårt recept: ”Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispure” Lycka till önskar vännerna på Zeta

Cissi

Hej, funkar detta att göra någon dag i förväg och frysa in?

Eagle Hill Kitchen

Alla grytor blir bäst om de får stå och ”gotta till sig” en dag eller två innan den avnjuts. Så mitt tips är att du tillagar grytan och låter den vila ett dygn i kylen, därefter kan du frysa in den.

Anna Mellberg

Hej Cissi! Det fungerar bra att frysa in. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Petteri Nyström

Wow, detta måste prövas, tack för receptet!

Anna

Hej,

Ska det vara både 1 flaska Barolo OCH 3 flaskor matlagningsvin, eller antingen eller?

Tack på förhand!

Anna Mellberg

Hej Anna! Du väljer något av alternativen, inte båda två! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco