Brasato al Barolo

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 30min 16 ingredienser

Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
högrev
salt
nymald svartpeppar
2
hackade gula lökar
2
skivade blekselleristjälkar
2
skivade morötter
2
finhackade vitlöksklyftor
2 msk
750 ml
Barolo eller
2
lagerblad
3
kryddnejlikor
4
enbär
1 tsk
torkad rosmarin
Till servering
potatispuré smaksatt med Parmigiano Reggiano
lätt kokta haricots verts

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)

Vad tycker du?

8 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Lisa

Hur gör man potatispurén? Bara vanlig potatismos men att man även har ner riven parmesan, typ?

Anna Mellberg

Hej Lisa! Ja, det fungerar precis så. Men vill du ha ett recept att följa kan du kika på purén som finns i vårt recept: ”Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispure” Lycka till önskar vännerna på Zeta

Cissi

Hej, funkar detta att göra någon dag i förväg och frysa in?

Eagle Hill Kitchen

Alla grytor blir bäst om de får stå och ”gotta till sig” en dag eller två innan den avnjuts. Så mitt tips är att du tillagar grytan och låter den vila ett dygn i kylen, därefter kan du frysa in den.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar