Spaghetti ceci e vongole

Spaghetti med kikärtor och musslor

Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg hjärtmusslor
  • Fattigmansparmesan
  • 1 skiva vitt bröd, smulat eller grovrivet
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt och nymalen svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg musslorna i saltat vatten i en timme eller två för att få dem att släppa allt sand. Byt vatten minst en gång. Kasta de musslor som är öppna.

Hetta upp oljan till fattigmansparmesanen. Lägg i brödsmulor. Salta och peppra och rör om tills oljan sugs upp av brödet. Tillsätt persilja och rosta tills brödet fått färg. Lägg åt sidan.

Skala och hacka löken. Hacka vitlöken. Ansa och skiva fänkålen. Stek lök och vitlök i ett par matskedar olivolja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i fänkål och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt vinet och låt koka tills grönsakerna mjuknat.

Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull. Tillsätt salt.

Lägg ner de tvättade musslorna och kikärtor i såsen. Koka på svag värme under lock cirka 5 – 10 minuter eller tills musslorna öppnar sig, ställ åt sidan.

Koka pastan. Häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen. Häll ner pastan i musselsåsen. Vänd runt någon minut för att pastan ska ta smak. Blanda i persilja och rucola. Smaka av med lite salt. Toppa med fattigmansparmesan och servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.