Bönragú

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tycker du?

10 ingredienser

Billigt, gott och mättande. Bönor är ypperlig vardagsmat och går att smaksätta på så många vis. Toppa gärna grytan med smulad fetaost eller grovt riven parmesan också så har du en riktigt komplett vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 msk
2
rödlökar
2
vitlöksklyftor
1/2 tsk
chiliflakes
2 frp
3 dl
grönsaksbuljong
1
citron, skal och saft
1/2
kruka bladpersilja
Till servering

Gör så här

Tips!

Använd gärna olika sorters bönor, adderar både textur och färg.

Tips!

Ersätt gärna citron med inlagda eller kanderade citroner.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Daniel

Den här är verkligen fantastisk och en ny vardagsfavorit hemma hos oss!

Anna Mellberg

Vi blir så glada att höra det Daniel! Trevlig helg önskar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco