Gratinerade ricottabollar med spenat – Malfatti ai Spinaci

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Ricottabollar
250 g
färsk spenat (tinad fryst fungerar också)
2
ägg
1 frp
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt eller malen kanel
Bechamelsås
1 msk
vetemjöl
3 d
mjölk
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt

Gör så här

1 kommentar

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)
Tack!

Lina

Fantastisk rätt! Ändrar alltid lite i recept efter egen smak men kan tipsa om att riva ner citronsest och pressa en halv citron i Bechamelsåsen. Alltid gott att smaksätta med lite syra i Bechamel som är en rätt så tung sås.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.