Gratinerade ricottabollar med spenat – Malfatti ai Spinaci

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)

Vad tycker du?

1tim 8 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Ricottabollar
250 g
färsk spenat (tinad fryst fungerar också)
2
ägg
1 frp
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt eller malen kanel
Bechamelsås
1 msk
vetemjöl
3 d
mjölk
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Lina

Fantastisk rätt! Ändrar alltid lite i recept efter egen smak men kan tipsa om att riva ner citronsest och pressa en halv citron i Bechamelsåsen. Alltid gott att smaksätta med lite syra i Bechamel som är en rätt så tung sås.

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett