Gratinerade ricottabollar med spenat – Malfatti ai Spinaci

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Ricottabollar

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs spenaten 2-3 min.

Häll spenaten i en bunke. Blanda ner ricotta, ägg, vetemjöl, riven parmesanost, salt och svartpeppar. Smaka av med lite riven muskotnöt. Rör till en jämn smet.

Blöt en sked i kallt vatten och forma jämna bollar av smeten. Lägg upp dem på en mjölad bricka.

Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Lägg ner några bollar åt gången. Koka tills de flyter upp till ytan. Lägg i en smord ugnsform.

Värm ugnen till 225 grader.

Béchamelsås

Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och mjölk, lite i taget. Sjud 3-4 min. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och lite finriven muskotnöt. Rör ner riven parmesanost.

Häll bechamelsåsen över ricottabollarna. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.

Strö gärna över lite färsk spenat, finriven parmesan och ringla över lite god olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.