Gratinerade ricottabollar med spenat – Malfatti ai Spinaci

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)
1tim

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Ricottabollar
250 g
färsk spenat (tinad fryst fungerar också)
2
ägg
1 frp
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt eller malen kanel
Bechamelsås
1 msk
vetemjöl
3 d
mjölk
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt

Gör så här

Kommentera

Lina

Fantastisk rätt! Ändrar alltid lite i recept efter egen smak men kan tipsa om att riva ner citronsest och pressa en halv citron i Bechamelsåsen. Alltid gott att smaksätta med lite syra i Bechamel som är en rätt så tung sås.

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.