Vinkokta blåmusslor från Apulien – Impetata di Cozze

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
2 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
1
vitlöksklyfta
3
peperoncini eller en nypa chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
1
knippe bladpersilja, hackad
Till servering
4
tomater
rosmarin
timjan
salvia
flingsalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Anette Mattsson

Menar ni verkligen en halv deciliter vin? Ska det inte vara åtminstone en centimer vin på botten av kastrullen………..?

Anna Mellberg

Hej Anette! Du har så rätt! Det är 1,5 dl det ska vara. Vi har ändrat i receptet nu, tack för att du tog dig tid att skriva till oss. Hälsningar från vännerna på Zeta

Anita

Det saknas tomater bland ingredienserna.

Anna Mellberg

Anita, tack för att du uppmärksammade oss på det- vi har nu uppdaterat receptet. Du behöver 4 normalstora tomater. Hälsningar Anna på Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter