Vinkokta blåmusslor från Apulien – Impetata di Cozze

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tycker du?

20min

Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
2 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
1
vitlöksklyfta
3
peperoncini eller en nypa chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
1
knippe bladpersilja, hackad
Till servering
1 frp
rosmarin
timjan
salvia
flingsalt

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)
Tack!

Recept från kategorier