Vinkokta blåmusslor från Apulien – Impetata di Cozze

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
2 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
1
vitlöksklyfta
3
peperoncini eller en nypa chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
1
knippe bladpersilja, hackad
Till servering
4
tomater
1 frp
rosmarin
timjan
salvia
flingsalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Anita

Det saknas tomater bland ingredienserna.

Anna Mellberg

Anita, tack för att du uppmärksammade oss på det- vi har nu uppdaterat receptet. Du behöver 4 normalstora tomater. Hälsningar Anna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar