Stufato, italiensk gryta

RÖSTA PÅ RECEPTET (109)

(109)

RÖSTA PÅ RECEPTET (109)

(109)

Vad tycker du?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
blomkål i buketter
300 g
benfri fläskkarré, strimlad
1 stor
gul lök, hackad
4 st
vitlöksklyftor, finhackad
eller
torrt vitt vin
1 dl
vatten
1 msk
kalvfond på flaska
2 frp
passerade
1 tsk
torkad timjan
1 frp
Svarta bönor, sköljda
1 frp
Kikärtor, sköljda
150 g
haricots verts, delade
4 st
strimlade salladslökar
salt och svartpeppar

Gör så här

8 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (109)

(109)
Tack!

Henrik

När ska man lägga i den rostade blomkålen?

Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?

Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?

Emma Olsson

Hejsan,
Löken ska hackas för att sedan stekas tillsammans med vitlöken som ska vara finhackad. Vi har nu ändrat detta i receptet.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Jonas

Blev väldigt gott men lite för mycket passerade tomater. Dessutom saknas blomkålen mot slutet på beskrivningen.

/Jonas

Daniel

Hej!
Ska definitivt testa detta recept! Men jag saknar en beskrivning på när blomkålen ska i grytan efter att den har blivit rostad.