Stufato, italiensk gryta

RÖSTA PÅ RECEPTET (149)

(149)

RÖSTA PÅ RECEPTET (149)

(149)

Vad tycker du?

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
blomkål i buketter
300 g
benfri fläskkarré, strimlad
1 stor
gul lök, hackad
4 st
vitlöksklyftor, finhackad
eller
torrt vitt vin
1 dl
vatten
1 msk
kalvfond på flaska
2 frp
passerade
1 tsk
torkad timjan
1 frp
Svarta bönor, sköljda
1 frp
Kikärtor, sköljda
150 g
haricots verts, delade
4 st
strimlade salladslökar
salt och svartpeppar

Gör så här

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (149)

(149)
Tack!

Ulla Axelsson

Min svärmor lärde mig att köttet skulle ha vitlöksklyftor intryckta för att sedan läggas i en gryta med grönsaker och kryddor. Sedan tömma en flaska rödvin över det hela och låta stå över natten i kyl. Allt tillagades dagen efter. Vilken arom och doft som steg i köket!

Anna Mellberg

Hej Ulla! Det låter ljuvligt, vi kan nästan känna doften ända hit till Söder i Stockholm. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tips. Hälsningar vännerna på Zeta

Henrik

När ska man lägga i den rostade blomkålen?

Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?

Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?

Emma Olsson

Hejsan,
Löken ska hackas för att sedan stekas tillsammans med vitlöken som ska vara finhackad. Vi har nu ändrat detta i receptet.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Jonas

Blev väldigt gott men lite för mycket passerade tomater. Dessutom saknas blomkålen mot slutet på beskrivningen.

/Jonas

Daniel

Hej!
Ska definitivt testa detta recept! Men jag saknar en beskrivning på när blomkålen ska i grytan efter att den har blivit rostad.

Recept från kategorier