Stufato, italiensk gryta
Vad tycker du?
Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!
Receptet är framtaget av Zeta.
Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!
Receptet är framtaget av Zeta.
10 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (149)
(149)Ulla Axelsson
Min svärmor lärde mig att köttet skulle ha vitlöksklyftor intryckta för att sedan läggas i en gryta med grönsaker och kryddor. Sedan tömma en flaska rödvin över det hela och låta stå över natten i kyl. Allt tillagades dagen efter. Vilken arom och doft som steg i köket!
Anna Mellberg
Hej Ulla! Det låter ljuvligt, vi kan nästan känna doften ända hit till Söder i Stockholm. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tips. Hälsningar vännerna på Zeta
Henrik
När ska man lägga i den rostade blomkålen?
Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?
Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?
Emma Olsson
Hejsan,
Löken ska hackas för att sedan stekas tillsammans med vitlöken som ska vara finhackad. Vi har nu ändrat detta i receptet.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Emma Olsson
Hej Henrik,
Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat receptet. Lägg i blomkålen tillsammans med salladslöken.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Jonas
Blev väldigt gott men lite för mycket passerade tomater. Dessutom saknas blomkålen mot slutet på beskrivningen.
/Jonas
Emma Olsson
Hejsan Jonas,
Blomkål ska vändas ner i grytan i samband med att salladslöken vänds ner 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Daniel
Hej!
Ska definitivt testa detta recept! Men jag saknar en beskrivning på när blomkålen ska i grytan efter att den har blivit rostad.
Emma Olsson
Hejsan Daniel,
Blomkål vänds ner i grytan i samband med salladslöken 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta