Stufato, italiensk gryta

RÖSTA PÅ RECEPTET (161)

(161)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

17 ingredienser

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
blomkål i buketter
300 g
benfri fläskkarré, strimlad
1 stor
gul lök, hackad
4 st
vitlöksklyftor, finhackad
eller
torrt vitt vin
1 dl
vatten
1 msk
kalvfond på flaska
2 frp
passerade tomater
1 tsk
torkad timjan
1 frp
Svarta bönor, sköljda
1 frp
Kikärtor, sköljda
150 g
haricots verts, delade
4 st
strimlade salladslökar
salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (161)

(161)

Vad tycker du?

14 kommentarer

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Kristina Jansson

Fantastiskt! Jag lade till rejält med chiliflakes då vi gillar starkt. Med ett bra rödvin till (vi drack Governo casa capriole) så blev lördagssuppén fulländad. Denna kommer vi köra många gånger framöver🥰

Anna Mellberg

Kristina! Vi blir verkligen så glada att du tar dig tid att skriva till oss och berätta detta. Vi får energi av att veta att ni hade en god stund tillsammans, nu blir vi dessutom inspirerade att ta fram fler goda recept! Tack för det, hälsningar Anna på Zeta

Birgitta Ekdahl

Ifall jag vill minska på passerade tomater, vad kan jag ersätta det med?

Anna Mellberg

Hej Birgitta. Tomaterna bidrar ju med mycket fyllighet volymmässigt, vätskemässigt samt smakmässigt och är svåra att ersätta tycker jag. Men om jag var så illa tvungen skulle jag ersätta en del av mängden tomat med lite färdig buljong och vin för att inte tappa vätskemängd och öka mängden lök något. Du får testa dig fram, det är ju kul att anpassa recepten efter egna förutsättningar. Återkom gärna och berätta vad du gjorde och hur det smakade. Hälsningar Anna på Zeta

Ulla Axelsson

Min svärmor lärde mig att köttet skulle ha vitlöksklyftor intryckta för att sedan läggas i en gryta med grönsaker och kryddor. Sedan tömma en flaska rödvin över det hela och låta stå över natten i kyl. Allt tillagades dagen efter. Vilken arom och doft som steg i köket!

Anna Mellberg

Hej Ulla! Det låter ljuvligt, vi kan nästan känna doften ända hit till Söder i Stockholm. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tips. Hälsningar vännerna på Zeta

Henrik

När ska man lägga i den rostade blomkålen?

Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?

Ska vitlöken och löken hackas el stekas med hel?

Emma Olsson

Hejsan,
Löken ska hackas för att sedan stekas tillsammans med vitlöken som ska vara finhackad. Vi har nu ändrat detta i receptet.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Jonas

Blev väldigt gott men lite för mycket passerade tomater. Dessutom saknas blomkålen mot slutet på beskrivningen.

/Jonas

Daniel

Hej!
Ska definitivt testa detta recept! Men jag saknar en beskrivning på när blomkålen ska i grytan efter att den har blivit rostad.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...