Recept från Zeta. Vegopizza med pesto, mozzarella och pecorino_li

Vegopizza med pesto, mozzarella och pecorino

Ett vegetariskt alternativ till den klassiska pizzan som toppas med olivolja, pesto, mozzarella och pecorino. Buon appetito!

Tillagning
Jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula ner jästen i en bunke och lös upp i vattnet.

Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta i maskin några minuter så att den blir elastisk.

Låt jäsa i 40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela pizzadegen i fyra bitar som du kavlar ut på ett mjölat bakbord.

Bred på olivolja och pesto (gärna i klickar).

Strö till sist över mozzarella och pecorinoost.

Grädda i cirka 10-15 minuter (beroende på ugn och tjocklek på pizzan) tills osten smält och fått färg.

Servera gärna tillsammans med rucola.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.