Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tycker du?

45min 18 ingredienser

Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med ett gott bröd som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Fisk- och skaldjurssoppa
3
vitlöksklyftor, hackade
2
gula lökar, skivade
1
stjälk selleri, skivad
1
morot, tärnad
1/2 dl
1/2 tsk
chiliflakes
5 dl
vatten
2 1/2 msk
hummerfond
2 frp
krossade tomater
1 msk
torkad oregano
400 g
fryst vit fisk, exempelvis Sej eller Allaska Pollok
350 g
fryst skaldjursmix
450 g
frysta tillagade blå musslor
salt
nymalen svartpeppar
färsk oregano
Pinsa med oliver
1 frp
1
vitlöksklyfta, pressad
1 dl
salt
nymalen svartpeppar
färska örter, hackade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco