Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

Vad tycker du?

2tim 20min 14 ingredienser

Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och i det här receptet är det lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
gula lökar
2
morötter
2
stjälkar selleri
1
röd chili
400 g
lammkött, skuret i små bitar
2 frp
krossade tomater
1/2 frp
3
lagerblad
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
bladpersilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Jan

Ska det vara 1/2 förpackning tomatpuré? Tänkte göra ragun dagen innan, det blir det väl inte sämre av? Pastan precis innan servering, förstås.

Anna Mellberg

Hej Jan! Ja, det stämmer att det ska vara en halv tub av Zetas tomatpuré. Ditt förslag att göra ragun dagen innan är en strålande idé- den blir bara godare då. Tack för att du hör av dig till oss och lycka till med koket. Hälsningar Anna på Zeta.

Göran

Vilken typ av lammkött rekommenderar ni? Lammstek, rostbiff, ytterfilé? Annat?

Daniel

Den går också att göra på lammfärs om man vill hålla ner kostnaden.

Anna Mellberg

Hej Göran! När jag gjorde receptet använde jag frysta grytbitar av lamm som jag tinade och skar i små bitar. Gissningsvis var det olika sorters styckningsdetaljer i den påsen. Smaken får annars helt enkelt avgöra vilken detalj man väljer. Jag tänker så här; fetare styckningsdetaljer smakar mer lamm och magrare har lite mildare smak, välj efter din preferens. Lycka till med receptet, jag tyckte mycket om den här rätten. Trevlig helg önskar Anna på Zeta