Zeta Strozzapreti
Casa Di Luca Strozzapreti är tillverkad av 100% italienskt durumvete, enligt gammal tradition och tillverkad som den gjordes förr i tiden med ”trafila al bronzo”, det vill säga med bronsvalsar. Den är mycket lättare att koka perfekt ”al dente” och behåller tuggmotståndet genom hela måltiden. Namnet betyder ”präststrypare” på italienska, från förr då bönderna serverade pastasorten när de bjöd in prästerna till högtider. De fattiga prästerna var så utsvultna att några åt tills de kvävdes.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koktid 10 minuter. Koka pastan så här: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 10 minuter för al dente eller 12 minuter om du föredrar en mjukare pasta. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt 0 g |