Pasta Strozzapreti alla Norma

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tycker du?

30min 10 ingredienser

Ta smaken av Sicilien hem till köket med Pasta alla Norma – härlig kombination av tomater, aubergine och ricotta. Ett klassiskt italiensk recept som är enkelt, men smakfullt och passar perfekt till middag

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine, tärnad
1 tsk
salt
2
vitlöksklyftor, hackade
1
gul lök, hackad
1/2 dl
1 frp
krossade tomater
1 dl
vatten
salt
nymalen svartpeppar
Topping
1 frp

Gör så här

Tips!

Toppa gärna pastan med parmigiano reggiano eller ricotta för att få det lilla extra till maträtten.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Adriana

Fantastisk gott! Tack Zeta för italiensk inspiration. Älskar ITALIEN!

Per

Vart ska mozzarellan in i receptet? 🙂

Anna Mellberg

Hej Per! Tack för att du uppmärksammar oss på detta. Det är tryckfelsnisse som varit i farten och vi har nu korrigerat och förtydligat receptet. Det ska stå ”ricotta” och inte mozzarella. Lycka till i köket hälsar Anna på Zeta

Liffe

Jag älskar det här recepted! Det blev så gott( ͡° ͜ʖ ͡°)

Daniel

Har lagat detta flera gånger, är en favorit! Brukar skippa steget med att salta auberginen, men det blir gott ändå.

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis