Osso Bucco på lammlägg

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)
3tim

Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Osso Bucco
4
bitar lammlägg
1
gul lök
1
selleristjälk
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré Ardita
1 1/2 dl
vetemjöl
2 1/2 dl
kyckling eller köttbuljong
1 1/2 tsk
finhackad färsk timjan
2
bladpersiljekvistar
1
citron, finrivet skal
1 tsk
salt
nymald svartpeppar
Gremolata
3 msk
bladpersilja, finhackad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1
citron, finrivet skal

Gör så här

Kommentera

Marie Welander

Har gjort bara på kalvlägg men blir lamm ikväll som är gott kött men inte mycket kött i min vardag fast en del pasta och sallad är gott och feta

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.