Osso Bucco på lammlägg

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)
3tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Osso Bucco
4
bitar lammlägg
1
morot
1
gul lök
1
selleristjälk
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré Ardita
1 1/2 dl
vetemjöl
2 1/2 dl
kyckling eller köttbuljong
1 1/2 tsk
finhackad färsk timjan
2
bladpersiljekvistar
1
citron, finrivet skal
1 tsk
salt
nymald svartpeppar
Gremolata
3 msk
bladpersilja, finhackad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1
citron, finrivet skal

Gör så här

Kommentera

Marie Welander

Har gjort bara på kalvlägg men blir lamm ikväll som är gott kött men inte mycket kött i min vardag fast en del pasta och sallad är gott och feta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.