Osso Bucco på lammlägg

RÖSTA PÅ RECEPTET (126)

(126)

RÖSTA PÅ RECEPTET (126)

(126)

Vad tycker du?

3tim

Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Osso Bucco
4
bitar lammlägg
1
morot
1
gul lök
1
selleristjälk
2
vitlöksklyftor
1 1/2 dl
vetemjöl
2 1/2 dl
kyckling eller köttbuljong
1 1/2 tsk
finhackad färsk timjan
2
bladpersiljekvistar
1 tsk
salt
nymald svartpeppar
Gremolata
3 msk
bladpersilja, finhackad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1
citron, finrivet skal

Gör så här

18 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (126)

(126)
Tack!

Margareta Eliasson

Kan man laga den dagen innan och sen bara värma upp den innan servering?

Anna Mellberg

Hej Margareta! Ja, det går jättebra. Det är till och med så att vi tycker att den är godare dagen efter. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Mattias Borre

Tips! Har gjort på ”lammhals” som jag fått sågad i butik, bra styckningsdetalj till detta recept! / MB

Marianne

Om vitlök, citron och persilja bara ska vara i gremolatan och inte också i grytan vore det bra att det ändrades under ”ingredienser”. Nu har jag dragit igång ett långkok och har med de ingredienserna i grytan redan, det blir förhoppningsvis gott ändå!

Anna Mellberg

Hej Marianne! Tack för att du tog dig tid att skriva till oss. Persiljestjälkarna ska kokas med köttet och bladen sparas till gremolatan. I ingrediensförteckningen tycker jag nog att det är avdelat med tydlig rubrik för gremolata och tillredning av kött. Hoppas i alla fall att du blev nöjd med smaken, trots de extra ingredienserna- kan tänka mig att det blev gott. Hälsningar vännerna på Zeta

Margiole

Det här var riktigt gott! Passande mat vinterhalvåret.
Serverade med surdegsbaguette, mixad sallad och mustigt rött vin till.

Gunilla Hammar

Hej, tänker göra Ossobucco på lammlägg imorgon för 12 personer, har 3 kg lägg.
Italiensk nyårsafton💥
Vill gärna ha råd om proportioner och mängder när det gäller övriga ingredienser. Hoppas på ett svar snabbt. Tack på förhand.

Emma Olsson

Hejsan Gunilla,
Du kan ändra portionsantal ovan ingrediensförteckningen. Då kommer mått av ingredienser att ändras utefter hur många portioner du vill göra 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

hampuz

Ska bladpersilja och citron kokas tillsammans med kött o grönsaker?

Emma Olsson

Hej Hampuz,
Nej, de ska inte kokas tillsammans med köttet. Utan det ska blandas till en gremolata som man sedan ringlar over köttet innan servering.
Hälsningar, Emma från Zeta

Madeleine

Fantastiskt gott. Behövde ha köttet inne lite längre för att det skulle bli ordentligt mört och lossa lätt från ben och senor. Tack för ett bra recept!

Marie Welander

Har gjort bara på kalvlägg men blir lamm ikväll som är gott kött men inte mycket kött i min vardag fast en del pasta och sallad är gott och feta

Recept från kategorier