Osso Bucco på lammlägg
Vad tycker du?
Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
18 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (126)
(126)Margareta Eliasson
Kan man laga den dagen innan och sen bara värma upp den innan servering?
Anna Mellberg
Hej Margareta! Ja, det går jättebra. Det är till och med så att vi tycker att den är godare dagen efter. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Mattias Borre
Tips! Har gjort på ”lammhals” som jag fått sågad i butik, bra styckningsdetalj till detta recept! / MB
Marianne
Om vitlök, citron och persilja bara ska vara i gremolatan och inte också i grytan vore det bra att det ändrades under ”ingredienser”. Nu har jag dragit igång ett långkok och har med de ingredienserna i grytan redan, det blir förhoppningsvis gott ändå!
Anna Mellberg
Hej Marianne! Tack för att du tog dig tid att skriva till oss. Persiljestjälkarna ska kokas med köttet och bladen sparas till gremolatan. I ingrediensförteckningen tycker jag nog att det är avdelat med tydlig rubrik för gremolata och tillredning av kött. Hoppas i alla fall att du blev nöjd med smaken, trots de extra ingredienserna- kan tänka mig att det blev gott. Hälsningar vännerna på Zeta
Margiole
Det här var riktigt gott! Passande mat vinterhalvåret.
Serverade med surdegsbaguette, mixad sallad och mustigt rött vin till.
Gunilla Hammar
Hej, tänker göra Ossobucco på lammlägg imorgon för 12 personer, har 3 kg lägg.
Italiensk nyårsafton💥
Vill gärna ha råd om proportioner och mängder när det gäller övriga ingredienser. Hoppas på ett svar snabbt. Tack på förhand.
Emma Olsson
Hejsan Gunilla,
Du kan ändra portionsantal ovan ingrediensförteckningen. Då kommer mått av ingredienser att ändras utefter hur många portioner du vill göra 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
hampuz
Väldigt god buljong! Dock ännu godare med rött vin i mitt tycke!
hampuz
Ska bladpersilja och citron kokas tillsammans med kött o grönsaker?
Jens
Nej det är till Gremolatan du ska ha på efter.
Emma Olsson
Hej Hampuz,
Nej, de ska inte kokas tillsammans med köttet. Utan det ska blandas till en gremolata som man sedan ringlar over köttet innan servering.
Hälsningar, Emma från Zeta
Madeleine
Fantastiskt gott. Behövde ha köttet inne lite längre för att det skulle bli ordentligt mört och lossa lätt från ben och senor. Tack för ett bra recept!
Stefhan
Receptet innehåller fortfarande skivad morot och inte hackad.
Emma Olsson
Hej Stefhan,
I steg ett står det att morot och selleri ska skivas. Hackar man dessa finns det risk att ingredienserna blir överkokta och löses upp i den mustiga såsen 🙂
Hälsningar, Emma
Olle Lundh
Hur ska jag kunna hacka morot om det inte står i receptet?
Emma Olsson
Hej Olle,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! Jag har nu ändrat receptet, det ska vara en morot som ska skalas och hackas 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta
Marie Welander
Har gjort bara på kalvlägg men blir lamm ikväll som är gott kött men inte mycket kött i min vardag fast en del pasta och sallad är gott och feta