
Kategorier
- > Förstasidan
- Boken om Fernando Di Luca
- Bönor laddar kroppen efter träning
- BreOliv
- Danmark
- En hållbar väg – Care of Di Luca
- Ett gott val för hela familjen – Zeta Maccaronetti
- Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept – Tävlingen är avslutad
- Gott att veta & matinspiration
- Grön middag med sköna bönor
- Italiensk pasta
- Kundforum – Ställ en fråga
- Låt bönan bli mer än tillbehör
- Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor
- Medelhavsost
- Min bästa pasta av Bo Hagström från Solens Mat
- Mina recept
- Nyhetsbrev
- Nystarta året grönt
- Oliiviöljy
- Olivolja
- Om medelhavsmat
- Om Zeta
- Över 50 år av goda smaker från Italien
- Pesto
- Pinsa
- Produkter från Zeta
- Recept Piadina
- Receptboken
- Sitemap
- Smart Vardagsmat
- Sök matrecept för medelhavsmat
- Sommarköket
- Sommartävling
- Sommartävling – tävlingen är avslutad
- Spaghetti
- Tävling – Mat med italienska smaker
- Testa dina kunskaper om fetaost!
- Undrar du över halloumi?
- Vad ska du laga till middag?
- Välj klokt, välj animal welfare.
- Vinn fin picknick-korg och Zeta produkter
- Zeta presskontakt
- Frågor och svar
Mozzarella
Mozzarella är en mild och mjuk färskost, formad som en boll, gjord på pastöriserad mjölk från ko eller buffel. Mozzarella är god att bryta i bitar, lätt att skiva och riva och förgyller både sallad, gratäng och pizza.
En klassisk Insalata Caprese gör du genom att varva skivor av mozzarella, tomat och basilikablad samt ringla över en god olivolja. Salta och drag några varv på pepparkvarnen över osten och tomaten.
En annan variant är att göra en Bruschetta Caprese, samma tillagning som ovan, men lägg skivor av mozzarella på nyrostade skivor av lantbröd. Brödet penslar du med olivolja innan du steker eller lägger på grillen.
Burrata är en extra krämig mozzarella som med fördel serveras med en god olivolja och lite flingsalt.