Fetaostfylld lax med dill och citron

RÖSTA PÅ RECEPTET (968)

(968)

RÖSTA PÅ RECEPTET (968)

(968)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lax med fetaost är en mycket god smakkombination. Här med en extra knorr av dill och citron.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 portionsbitar
lax (á 150g)
1 frp
Fetaost (150g) smulad
1/2 msk
färsk dill finhackad
1/2
citron rivet skal
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

26 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (968)

(968)
Tack!
Lämna ett svar till Anders Avbryt svar

Ellinor

Detta ska jag göra till i morgon kväll, då vi får gäster. Vad dricker man för vin till?

Sophie Berlin

Hej Ellinor,
Vad kul att du hittat inspiration hos oss! Vi rekommenderar dig att fråga systembolaget om dryckesrekommendationer.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Margareta

Fantastiskt gott! Hade färskpotatis till och kryddade med persillade istället för salt och svartpeppar, använde rivet citronskal från en hel citron och det blev inte för mycket. Tycker inte det behövs sås till, ringlade över mer olivolja istället, supergott och supernyttigt. Kan tänka mig att det blir ännu godare med olivolja citron.

Sophie Berlin

Hej Margareta,
Låter fantastiskt gott, kul att det blev så lyckat!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Elin

Super god! Rekommenderar! Jag serverade denna tillsammans med en härlig couscous-sallad med lite droppad citronolja över, blev liksom som en somrig touch på rätten- jättegott!

Anette

Så jättegott! Hade frysta laxbitar (var lite kylskåpsrens) och kokt nypotatis och brynt smör till. Blev jättegott!!

Sten Ronge

Med varmluftsugn var 130 grader tillräckligt. Viktigt att inte översteka fisk i ugn. Bättre med för kort tid i ugnen än för lång. Stektiden var nästan lika lång som det tog att koka potatisen till.