Porchetta

RÖSTA PÅ RECEPTET (151)

(151)

RÖSTA PÅ RECEPTET (151)

(151)

Vad tycker du?

4tim 30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
hel fläskkarré, benfri ca 2 kg
6
vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl
färsk rosmarin, finhckad
1 msk
fänkålsfrö
salt
nymald svartpeppar
några extra kvistar färsk rosmarin
1
hackad vitlöksklyfta
2 tsk
sardellcrème eller
3
hackade Sardeller
2 frp
Kapris små, grovhackade
1-2 dl
vatten
1
tomat
den silade skyn från långpannan

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (151)

(151)
Tack!

Gunilla Strandberg

Det här med innertemperaturen är lurigt… ni säger 82 gr men på många andra sidor säger de mellan 70-75 grader. Det är ju en ganska rejäl skillnad. Det är svårt att veta vilket man ska rätta sig efter 😱😱😱

Emma Olsson

Hejsan Gunilla,
Vi förstår att det är förvirrande. Prova dig fram är mitt tips, allas ugnar och spisar är olika. Prova och se om köttet är tillagat vid 70 grader, är det inte det kan du alltid låta köttet tillagas lite längre 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Åsa

Väldigt gott men nästa gång ska jag stöta eller mala fänkålsfröna först.

Evis Leander

Väldigt gott med rostad klyftpotatis och en sallad av ugnsbakade tomater till samt pricken över i, tryffelaioli. En riktigt bra ”storfestsrätt”!

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.