Porchetta

RÖSTA PÅ RECEPTET (123)

(123)
4tim 30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
hel fläskkarré, benfri ca 2 kg
6
vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl
färsk rosmarin, finhckad
1 msk
fänkålsfrö
salt
nymald svartpeppar
några extra kvistar färsk rosmarin
1
hackad vitlöksklyfta
2 tsk
sardellcrème eller
3
hackade Sardeller
2 st
grovhackade Kapris små
1-2 dl
vatten
1
tomat
den silade skyn från långpannan

Gör så här

Kommentera

Gunilla Strandberg

Det här med innertemperaturen är lurigt… ni säger 82 gr men på många andra sidor säger de mellan 70-75 grader. Det är ju en ganska rejäl skillnad. Det är svårt att veta vilket man ska rätta sig efter 😱😱😱

Emma Olsson

Hejsan Gunilla,
Vi förstår att det är förvirrande. Prova dig fram är mitt tips, allas ugnar och spisar är olika. Prova och se om köttet är tillagat vid 70 grader, är det inte det kan du alltid låta köttet tillagas lite längre 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.