Porchetta

RÖSTA PÅ RECEPTET (153)

(153)

RÖSTA PÅ RECEPTET (153)

(153)

Vad tycker du?

4tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
hel fläskkarré, benfri ca 2 kg
6
vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl
färsk rosmarin, finhckad
1 msk
fänkålsfrö
salt
nymald svartpeppar
några extra kvistar färsk rosmarin
1
hackad vitlöksklyfta
2 tsk
sardellcrème eller
3
hackade Sardeller
2 frp
Kapris små, grovhackade
1-2 dl
vatten
1
tomat
den silade skyn från långpannan

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (153)

(153)
Tack!
Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Gunilla Strandberg

Det här med innertemperaturen är lurigt… ni säger 82 gr men på många andra sidor säger de mellan 70-75 grader. Det är ju en ganska rejäl skillnad. Det är svårt att veta vilket man ska rätta sig efter 😱😱😱

Emma Olsson

Hejsan Gunilla,
Vi förstår att det är förvirrande. Prova dig fram är mitt tips, allas ugnar och spisar är olika. Prova och se om köttet är tillagat vid 70 grader, är det inte det kan du alltid låta köttet tillagas lite längre 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Åsa

Väldigt gott men nästa gång ska jag stöta eller mala fänkålsfröna först.

Evis Leander

Väldigt gott med rostad klyftpotatis och en sallad av ugnsbakade tomater till samt pricken över i, tryffelaioli. En riktigt bra ”storfestsrätt”!