Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)

Vad tycker du?

50min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Saffransrisotto
2
scharlottenlökar, finhackade
1 pkt
saffran
1 1/2 l
kycklingfond (från flaska + vatten)
2 msk
juice från citron
salt
Marinerade pilgrimsmusslor
4
stora pilgrimsmusslor
1
citron, det rivna skalet
salt
Blåmusslor
1 kg
färska blåmusslor
1
scharlottenlök, finhackad
Gremolata
1
kruka persilja, spara lite till servering
1
citron
1
vitlöksklyfta, riven
salt
Till servering
färsk dill
färsk persilja

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)
Tack!