Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

Vad tycker du?

50min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Saffransrisotto
2
scharlottenlökar, finhackade
1 pkt
saffran
1 1/2 l
kycklingfond (från flaska + vatten)
2 msk
juice från citron
salt
Marinerade pilgrimsmusslor
4
stora pilgrimsmusslor
1
citron, det rivna skalet
salt
Blåmusslor
1 kg
färska blåmusslor
1
scharlottenlök, finhackad
Gremolata
1
kruka persilja, spara lite till servering
1
citron
1
vitlöksklyfta, riven
salt
Till servering
färsk dill
färsk persilja

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.