Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tycker du?

50min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Saffransrisotto
2
scharlottenlökar, finhackade
1 pkt
saffran
1 1/2 l
kycklingfond (från flaska + vatten)
2 msk
juice från citron
salt
Marinerade pilgrimsmusslor
4
stora pilgrimsmusslor
1
citron, det rivna skalet
salt
Blåmusslor
1 kg
färska blåmusslor
1
scharlottenlök, finhackad
Gremolata
1
kruka persilja, spara lite till servering
1
citron
1
vitlöksklyfta, riven
salt
Till servering
färsk dill
färsk persilja

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

"TikTok-pastan" Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Perfekt lunch! Goda och matiga sallader

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.