Pinsadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tycker du?

>48 tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet till smaken. När degen bakas ut formas den till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Toppa med liknande toppings som för pizza fast lägg gärna på chark efter tillagning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
390 g
vatten
20 g
jäst
12 g
salt
500 g
vetemjöl, Manitoba cream eller Vetemjöl special
50 g
rismjöl
50 g
kikärtsmjöl

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)
Tack!

Pilla

Vad har ni för topping på?
Ge gärna några exempel
Man gräddar precis som en pizza?

Sophie Berlin

Hej Pilla,
Ja precis, du gräddar Pinsa på samma sätt som pizza. Toppa med liknande toppings som för pizza men lägg gärna på chark och örter efter gräddning.

Tips på toppings:
Mascarpone, rosmarin, mozzarella och parmesanost
Tomatsås, mozzarella, prosciutto och basilika
Mascarpone, Zeta pesto piccante, salami och basilika/bladpersilja

Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Anna Ivarsson

Hej!
Åt pinsa för första gången idag, underbart gott!!!
Går det att frysa degen..?
Vänliga hälsningar Anna Ivarsson

Sophie Berlin

Hej Anna,
Kul att du gillar Pinsa, vi är också helt Pinsatokiga här just nu. 🙂
Om du vill frysa degen skulle vi rekommendera att du formar degarna platta och fryser in. Då tinar de fortare efter att du tagit ut dem i frysen. Eftersom pinsadegen kalljäser i kyl skulle vi ända rekommendera att baka de från kyl istället för frys för bästa resultat.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta